Stresshantering

Stress är en del av livet, en naturlig livsviktig psykologisk och biologisk reaktion som ger oss kraft och energi att klara olika situationer. Stressreaktionen är individuell och hur den kan yttra sig beror på påfrestningens styrka, varaktighet och individens förmåga att återhämta sig.

Kursen stresshantering på Österåsen innebär grundläggande stresshantering – såsom regelbundna näringsrika måltider, anpassad fysisk aktivitet och återhämtning där god sömn är viktigt. I kursen ingår föreläsningar, gruppträffar med diskussion och övningsuppgifter samt vägledning av handledare.

Målsättningen är att erbjuda ett kognitivt beteendeinriktat rehabiliteringsprogram som syftar till förändringar i tanke, känsla och handling så att deltagarna lär sig strategier för att själva kunna påverka sin situation, skapa bättre balans i vardagen och därmed bättre hälsa.

Utöver stresshanteringsprogrammet har du möjlighet att delta i vårt basutbud av träningspass, avspänning och föreläsningar som kan ge verktyg till livsstilsförändring.

 

 

livsstilsmedicin.osterasen@rvn.se
Tfn 0620-573 00
Fax 0620-573 01